Jdi na obsah Jdi na menu
 


5 OTÁZEK PRO:

5 OTÁZEK PRO

 

RUDA IBL : "NA NOVÁ CHOMUTOVSKÁ DERBY SE TĚŠÍM "

 

Byl to brankář, který pomohl SK NH k historickému postupu do 2.ligy. Ikdyž Ruda Ibl již nepůsobí v našem klubu, stále na něj spousta lidí rádo vzpomíná. Proto našich 5 otázek je položeno i jemu.

 

V kolika letech si začínal s házenou a na jaké období nejraději vzpomínáš a co naopak by si vymazal z paměti?

Není to tak dlouho co jsem odpovídal na tuto otázku na jiných stránkách,takže nemusím dlouho počítat a bylo to v roce 1979 v žácích za VTŽ Chomutov.Byly to krásné časy a rád na to vzpomínám,na partu kluků s níž jsem prožil na hříšti i mimo něj hodně nádherných let, samozřejmě vše se mění a stejně se cítím i teď v novém oddíle,kde jsem vlastně doma už také docela dost roků.A co bych vymazal z paměti?Asi vzpomínku na pár lidí,kteří z různých důvodů našemu oddílu(rozuměj KNH) nějak ublížili,což jak vidno se  několika lidem úspěšně podařilo.


Jak se člověk po "čtyřicítce" dokáže udržet v kondici a donutit se dále sportovat?

Udržet kondici po čtyřicítce?To jsi se měl zeptat o pár let dřív,to už si teď nepamatuji.Je to špatné,vleklé potíže s koleny a pak Tě ještě stále více trápí útoky těch korpulentních bacilů, ale pokud to trošku jde, tak se toho držíš zuby nehty a v poslední řadě, když to máš rád tak....


Jak dlouho budeš ještě chytat a co poté by si chtěl dělat?

Na otázku konce kariéry jsem vlasně právě odpověděl a co potom, sám nevím,ale určitě u házené nějakým způsobem zůstanu i nadále, ale jak  říkám, ještě sám nevím 


Jak vidíš současný vývoj OP a kdo je podle tebe favoritem na postup do 2.ligy?

Co se týká pohledu na oblast je to špatné, úpadek vidí každý, kdo do toho trochu dělá. Právě se odhlásilo družstvo litvínovského dorostu a to tuto kategorii docela znehodnotilo. Mladší složky se snad podaří pozdvihnout, aspoň to vypadá nadějně. Muži se na jaře popasují o vítěze oblasti, ale Chomutov má náskok šesti bodů a to je podle mne rozhodující. Otázka je, zda to také bude stačit na druhou ligu a to si nemyslím.


Co říkáš na to, že SK NH Klášterec bude hrát své zápasy v Cihlářské ulici v Chomutově a komu budeš fandit při derby SK NH s KNH?

Působení Klášterce na Cihle zní překvapivě, ale v těchhle dobách se už může stát všechno. Hlavní je se udržet za každou cenu a pokračovat. Na nová chomutovská derby se určitě těším a fandit budu házené na obou stranách a vlastně jako vždy.

 

 

LIBOR KULT : " NENÍ ŠPATNĚ SI DÁT PO ZÁPASE PIVKO "

 

Před sezónou se stal hrajícím trénerem týmu, je i organizačníkem pracovníkem klubu. Vždy hodnotí situaci s nadhledem, málokdy se rozčílí, ale když ano, stojí to za to....

 

V kolika letech si začal s házenou a kdo tě k ní přivedl?

 "Přiznám se, že nevím, kolik mi přesně bylo, když jsem začal s házenou. Myslím, že asi deset let. Předtím jsem zkoušel hokej, kde jsem ale brzy skončil, a fotbal. Souběžně s národní házenou jsem chvíli koketoval s handbalem. A kdo mě k házené přivedl? Asi souhra několika faktorů. Chodil jsem s kamarádem hrát tenis, ale on dvakrát týdně nemohl, protože chodil na tréninky házené. Když pak přišla moje první trenérka paní Střížová na nábor do naší školy, ani jsem nad tím moc neuvažoval a řekl jsem si, že se na trénink půjdu podívat. No a nakonec jsem s malou pauzou kvůli práci zůstal až doteď."


Co tě na házené nejvíce baví?

"Baví mě, že jsem mezi lidmi a hýbu se. Jako každý mám rád vítězství a jsem rád, že pár úspěchů na kontě mám. Taky není špatné si po zápase sednout a dát si třeba pivko nebo dvě. I když po prohraných zápasech jsou takové chvíle spíš na škodu. :)"


Co říkáš situaci kolem hřiště, prostředí a přesunu do Chomutova?

"Uvidíme, co tento krok přinese. Zatím bych to nechtěl moc hodnotit, počkám si, jak vše bude na jaře fungovat. Nicméně z hlediska zázemí a hřiště samotného si polepšíme. Možná na mě dýchnou nostalgické vzpomínky, protože se vrátím do míst, kde jsem s házenou začínal."


Který sport dal hraješ , záliby, koníčky..

 "Pokud bych to bral z pohledu výkonnostního sportu, tak už žádný. Nicméně rekreačně poslední dobou hraju nejvíc tenis, squash, badminton nebo fotbal. Rád mám i jiné sporty, ale ty není s kým hrát nebo na ně není čas. V zimě se snažím co nejvíc jezdit na lyžích, ale bohužel na ně nemám tolik času kvůli práci. Kromě sportu si rád zajdu do kina na český film, když je čas."


Co tě nejvíce štve na házený?

"Nejvíc mě štve přístup lidí, kteří se dokážou vykašlat na kolektiv. A pak taky bezmoc, když mi to nejde. Asi jako každý si občas v duchu zanadávám na rozhodčího, ale ve finále vím, že není sranda ukočírovat tolik chlapů na hřišti, když sám pískám. Každý je chytrý až do ..., ale jen málokdo si tu píšťalku vezme, aby si to taky zkusil. A taky mě štvou žabomyší války uvnitř našeho svazu."

 

 

 EDA SCHILLER: " NEJVÍC MĚ ŠTVOU PORÁŽKY "

 

5 otázek zodpověděl kapitán týmu a zároveň místopřededa mužstva  Eda Schiller

 

V kolika letech si začal s házenou a kdo tě k ní přivedl?

S házenou jsem začal někdy kolem 18-ti let a přivedl mě k ní Honza Malý, poté jsem na nějakou dobu pro zranění nehrál. Potom to začal dělat Láďa Kratochvíl a ten mě přemluvil, abych zase začal hrát no a díky němu po hřišti chodím dodnes.


Co tě na házený nejvíce baví? 

Na házený mě baví ta samotná hra a samozřejmě kamarádi z týmu, bez, kterých by to už vlastně ani nešlo hrát, a proto jsem moc rád, že se k nám vrátil po menší odmlce i Milan Kratochvíl a teď i Standa Urbiš. Největším zážitkem pro mě osobně bylo vítězství v OP a možnost si tady s kláštereckým klukama a posilama s KNH Chomutov zahrát 2.ligu. Rád jsem si zahrál a užil spoustu srandy s Jirkou Martínekm, Rudou Iblem, Jardou Příhodou a Láďou Karlovským.


Co říkáš situaci kolem hřiště, prostředí a přesunu do Chomutova? 

Situace v Klášterci se rok od roku zhoršovala a přesun do Chomutova k ing. Čihařovi už bylo jenom takovým vyústěním situace v Klášterci. Mně osobně se hrálo na asfaltovým povrchu celkem dobře, ale teď jdeme hrát možná na nejmodernější povrch v ČR.


Který sport dal hraješ , záliby, koníčky?

Rád si zahraju fotbal ale nejvíc času mi momentálně zabírá syn, se kterým trávím většinu času na zimním stadionu.


Co tě nejvíce štve na házený?

Nejvíce mě štve porážka, někdy i Láďa Martínek a Vendula :-), ale ty dva jenom málo a rozhodčí.

 

Na závěr by jsem chtěl poděkovat všem co s námi měli to dočinění těch 15 let a obzvlášť bych chtěl poděkovat Láďovi Kratochvílovi, Standovi Pechoušovi a Pepíkovi ´´Gerendáš´´ Petrovcovi, bez kterých by to asi ani nemělo smysl hrát. Doufám, že všichni jmenovaní budou na naše utkání dále jezdit.

 

 

PETR CHLÁDEK: " SNAŽÍM SE PŘI HŘE ODREAGOVAT "

 

Podle mnohých patří mezi nejlepší obránce OP. Na hřišti nenápadný, který však svou rychlostí a přehledem trápí útočníky soupeřů. Petr Chládek odpovídá na pět otázek.


Ahoj Petře,

tradiční  úvodní otázka včech rozhovorů. V kolika letech si začal s házenou a kdo tě k ní přivedl?

Bylo mi asi 19 let. Po skončení hokeje mě oslovil Láďa Kratochvíl, dlouholetý znamý a kamarád, jestli to chci zkusit. Od té doby se snažím hrát.


Co tě na házený nejvíce baví?

Dávat góly :-) 

( Petr v minulém ročníku nastoupil v jednom zápase v útoku a vstřelil krásný jeden gól)


Co říkáš situaci kolem hřiště, prostředí a přesunu do Chomutova?

Ani mě to nepřekvapuje. Klášterec a sport nejde dohromady.


Který sport dal hraješ a na jaké úrovni?

Hraju ještě florbal za Litvínov, druhou nejvyšší ligu v republice.


Co tě nejvíce štve na házený?

Snažím se u házené spíš odreagovat od všeho ostatního, takže nic:-)

 

 

VLADIMÍR MARTÍNEK: " VŽDY SE NA ZÁPAS TĚŠÍM "

 

 Na 5 otázek odpoví útočník SK NH , který po podzimní části vede tabulku střelců OP.

 

V kolika letech si začal s házenou a kdo tě k ní přivedl?

Já jsem začínal nejdřív s fotbalem, to mi bylo asi 7let, to bylo za komunismu a bylo tam strašně moc dětí, dělal se pak výběr a mě nevybrali. Škoda mohl teď být v nároďáku nový Koller, či Čech :-) .Vím že jsem pak přišel ubrečenej domů a máma se ptala táty kam mě dají. Poté mě táta dovedl na handball k bývalým kasárnám, naproti dnešní hokejové arény. Handball jsem hrál asi do 19 let, chtěl jsem hrát a né sedět na lavici. Pak mě vzal brácha do Cihlářský na národku a zůstal jsem. Ikdyž jsem pak ještě chvilku to střídal s handballem. Ale nakonec mě víc chytla národka.


Na kterého trénera nejraději vzpomínáš?

V handballe mě začal trénovat pan Valenta. Ale nejvíce vzpomínám na pana Novotného. Ten byl s námi od žáčků až po dorost. Navíc já měl ve dvanácti letech úraz a právě pan Novotný mi stašně pomohl. Nikdy mi nedal najevo, že na to nemám a to vím, že jsem pajdal asi tři roky po hřišti, sotva chodil. On se vždy ke mně choval fajn. V národce pan Maxa. Ikdyž spousta kluků na něj nadává, podle mě on k Chomutovu patří. Když byl trénink a on tam byl, tak to mělo smyl. Když chyběl, tak to nebylo nic moc. A teď v Klášterci samozřejmě Láďa Kratochvíl. Bohužel, poslední dobou nějak zapomněl cestu k nám. Snad si vzpomene.

 

Co tě na házený nejvíce baví?

Ani nevím, ale vždy se před zápasem těším. Ikdyž to není top soutěž, tak to má náboj. A taky se těším až uvidím kluky, hlavně co třeba náš brankář Matěj zase vyvede při zápase. To jsou někdy věci.


Co tě nejvíce štve na házený?

Bezmoc.Ale to nemluvím asi jenom za sebe.Nejvíc jsem to cítil při zápase v Chomutově. Tam by jsme nevyhráli ani kdyby se hrálo dva dny. Ale nejvíc mě asi štve, když někdo nedává do hry všechno. To jsem pak vytočenej raz dva :-) viď Edo

 


Co říkáš situaci kolem hřiště, prostředí a přesunu do Chomutova?

Velká škoda. Ale už to psal Petr Chládek. Sport v Klášterci nejde dohromady. Nic tu pořádnýho není. Nepochopím, že na škole není hřiště pro děti, ani třeba běžecká dráha. Kam vlastně chodí děti tady sportovat. Není tu ani hala. Mně osobně asfalt nevadil, zvykl jsem si, ale to prostředí je strašný. Chátrající přilehlá budova, kolem hřiště prales, všude nepořádek. Už to nešlo dál. Vždy jsem se těšil do Klášterce, ale teď jsem rád, že se bude hrát v Chomutově. Ale uvidíme co bude.